💪🥇Physique: Spesifikke mål Yield-spesifikke resultater - Fitness Angela Salvagno & Fitness News

Unngå Fall Fat Gain

Jeg stiller alltid de samme spørsmålene: Er du ute etter å bli sterkere, legge til muskel eller bygge utholdenhet? Min begrunnelse bak dette har alltid vært å sikre at din nåværende treningsmetode samsvarer med ditt nåværende mål. Det jeg ikke klarte å ta opp, er imidlertid viktigheten av å etablere bestemte mål før du programmerer treningsøktene dine.

Nå vet jeg at leserne våre ikke er sannsynlig å være typen for å sette nyttårsoppløsninger når det gjelder fitness – dere er helsebevisste året rundt. Når du sier det, er du fortsatt sannsynlig å sette mål for året. Dårlig definerte mål kan være like fruktløse som brutte oppløsninger. Så, før januar først ruller rundt igjen, la oss løse for å etablere målbare mål.

Klart definerte mål krever spesifikke tilnærminger til opplæring. Spesifikke tilnærminger til opplæring er mest sannsynlig å gi presise resultater. Vi vet at når vi får ønskede resultater, blir det ofte møtt eller programmer endret tilsvarende.

Hvis vi ikke baserer våre programmer på klart definerte mål, hvordan vil vi vite når vi nådde dem? Si at målet ditt er å bli større … Hva betyr større? Du vil bli sterkere … Hvor sterk? Nå vet jeg at det er damer og herrer der ute som har konkrete mål som er basert på vekt, men at tallet alene er fortsatt ikke presist nok. Hvor vil du få eller miste vekten? I hvilke proporsjoner? Hvordan vil du kontrollere for det? Selv om målet ditt er sentrert på skalaen, bør du fortsatt ha en klar visjon om hvordan du skal bære din nye kroppsvekt.

Hvordan kan dette se ut. For meg, for eksempel, sitter jeg på 87 kg og vil gjerne vokse til 200 kg. Det er mitt mål generelt. Mitt konkrete mål er å:
• Vokse til 200 mager pund i begynnelsen av konkurransesongen i april
• Bær vekten ved 5% kroppsfett
• Opprettholde en 30-tommers midje
• Øk brystets omkrets med 1 tommer
• Øk armomkretsen med .5 tommer
• Øk kalvomkretsen med 1 tommer
• Forlenge nedre lat bredde med 2 inches
• Vedlikehold bredde / omkrets på skulder, hofte og firekant / hamstring

Ved å etablere klart definerte mål, kan jeg programmere bestemte opplæringsforløb for å matche utviklingen jeg vil se i hvert område av kroppen min. Det primære fokuset på bryst-, arm- og kælvetrening er ren hypertrofi for vekst. Fordi jeg vil legge masse til en bestemt del av ryggen min, må jeg innlemme målrettede hypertrofiske øvelser for nedre rygg, samtidig som jeg begrenser meg til muskelvedlikehold i skuldrene, over ryggen, så vel som med beina mine.

Fordi jeg ønsker å opprettholde en så liten midje på min 6'2 "ramme, må jeg også begrense kjerneopplæringen til tyngdekraftsbaserte bevegelser i stedet for vektede øvelser for å begrense potensialet til å utvikle tykk abdominal muskel.

Dessuten må næringen min også være betydelig nok til å støtte mine vekstmål, samtidig som jeg holder meg nær nok til mitt kroppsfettprosent, slik at jeg ikke trenger å kaste muskler på vei tilbake til konkurranse leanness.

Selvfølgelig er alt dette basert på meg, og mine spesifikke mål og min tidligere historie om prøving og feiling ved forsøk på tidligere mål. Dette er alt vi bør vite og forstå om kroppene våre og hvordan de reagerer på bestemte tilnærminger til opplæring som vi modne.

Hvorfor finner jeg dette så viktig? Selv dedikerte trenere kan få avsporet hvis de ikke får de resultatene de vil ha. Faktisk kan oppfattet mangel på fremgang være en av de største avskrekkene for å holde seg til et program eller kosthold. Så, la oss ta en nærmere titt på hvor vi virkelig vil at treningsprogrammene våre skal ta oss – ned til de aller minste detaljer – og planlegg deretter. Så, og bare da, vil hver trening telle.

Michael Anderson, CPT NCSF
IFBB Physique Pro

Glad løfting!

Like this post? Please share to your friends:
Legg att eit svar

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: